Comunicat de presă: Ședință publică din ”Procesul comuniștilor din România”, pe 14 decembrie 2019

Afis sedinta publica 14 decembrie 2019

Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Institutul de Studiere a Ideologiilor, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal „Moldova” din Iași, vă invită să luați parte la o nouă ședință publică din Procesul comuniștilor din România, în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași.

Ședința va avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, începând cu ora 11:00, în Sala I. D. Berindei de la parterul Palatului Culturii din Iași. Data are o semnificație aparte pentru istoria noastră recentă, fiind ziua în care la Iași s-a aprins, acum 30 de ani, prima scânteie a Revoluției din decembrie 1989.

Această ședință este cel de-al șaptelea eveniment public realizat în cadrul proiectului, fiind, totodată, cea de a patra întrunire a completului de judecată, format din judecătorii Pavăl Călin, Cristi Danileț și Cristian Diaconescu (președintele completului). La această ședință publică va continua administrarea de probe și audierea de martori.

Partenerii instituționali ai proiectului sunt: Academia Română, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Arhivele Naționale, Fundația Alianța Civică, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDP), Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), Ateneul din Iași și Editura Institutul European. Partenerii media sunt: Realitatea TV, TELE Moldova, Iași TV Life, revista de științe politice „Polis” și revista „Sinteza”.

Detalii pot fi găsite pe site-ul proiectului: www.procesulcomunistilor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *