Comunicat de presă: Sesizarea procurorului în cadrul ”Procesului Comuniștilor din România” – 8 mai 2018

afis eveniment sesizarea procurorului

Marți, 8 mai 2018, ora 11:00, la Palatul Culturii din Iași (parter) va avea loc sesizarea procurorului din cadrul ”Procesului comuniștilor din România”, acesta fiind primul eveniment public al componentei judiciare a proiectului (organizarea unor procese ale foștilor lideri comuniști împotriva cărora se vor găsi probe suficiente pentru a fi trimiși în judecată).

Prezentarea publică a sesizării va fi făcută de Georgeta Condur (manager proiect) și vor fi de față Eugen Roșca (procuror în cadrul proiectului) și istoricul Cosmin Popa (cercetător în cadrul proiectului). Va participa, ca invitat, Radu Preda, președintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Evenimentul va fi moderat de Sorin Bocancea, autorul proiectului.

Intrarea publicului este liberă, dar participanții sunt rugați să se prezinte înainte de ora de desfășurare (11:00), astfel încât filmarea de către Realitatea TV să se poată realiza în bune condiții.

”Procesul Comuniștilor din România” este un proiect realizat în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași de către Universitatea ”Petre Andrei” din Iași și Institutul de Studiere a Ideologiilor (ISI) și constă în judecarea liderilor comuniști români ce au dictat crime împotriva propriilor concetățeni. Partenerii instituționali ai proiectului sunt: Academia Română, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Arhivele Naționale, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Fundația Academia Civică, Institutul pentru Evaluare și Strategie (IRES) și Editura Institutul European. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul oficial al proiectului, la adresa procesulcomunistilor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *